Wil jij een bepaald aspect van je leven onderzoeken? Is er iets dat om verwoording vraagt? Of wil je over iemand anders vertellen: een familielid, vriend, dierbare? Iemand die er niet meer is, of juist mooi aanwezig is in je leven?
Het kan een uitdaging zijn om dingen onder woorden te krijgen. Wanneer we de juiste woorden vinden, blijken ze een persoonlijke waarde te hebben, dan dekken ze letterlijk de lading.
Onze gedachten kunnen van het een op het ander springen, flarden van ideeën die zich niet willen vormen tot een grijpbaar geheel. Ik help je graag met het zoeken naar meer grip. Wat wil er verteld worden? Langzaam zal jouw verhaal vorm krijgen.
Met behulp van oefening uit de creatieve therapie – zoals werken met klank, vorm of kleur – komen we in contact met onze binnenwereld.
Ook geleide fantasie of imaginatie is een tool om tot een diepere laag te komen en zo antwoord te vinden op vragen die ons bezig houden.
Narratief betekent ‘vertelling’ of ‘verhaallijn’. We hebben allemaal een narratief, we vertellen onszelf voortdurend ons verhaal. Dat hebben we nodig om betekenis te geven aan ons leven. Maar een narratief kan ook belemmerende elementen bevatten. Met behulp van bovengenoemde oefeningen gaan we op ontdekkingstocht en brengen jouw verhaallijn, waar nodig, in beweging zodat er ruimte komt voor nieuwe verhaallijnen.
De eerste keer maken we kennis met elkaar. Ik luister naar je verhaal, hulpvraag, vraag, vragen. Ik vertel je meer over mijn werkwijze. Samen beslissen we dan of we verder willen, wanneer en hoe vaak.
Wanneer het verhaal voor jouw gevoel klopt gaan we het op papier zetten (wees gerust, daarvoor hoef je niet iets te kunnen). Als afronding zal je iets tastbaar in handen hebben dat symbool kan staan voor het afronden van een hoofdstuk, als herinnering kan dienen, of om aan iemand anders te overhandigen.
Kijk ook naar onderstaand filmpje waarin ik meer vertel over de “Jouw Verhaal” methodiek.
Neem gerust contact op via mail of telefoon voor meer informatie en overleg.