Nava Benyamini

Mijn verhaal

Korte biografie

Ik ben Nava Benyamini, in 1961 in de VS geboren en in Israël opgegroeid.

Aan The Rubin Academy for Music and Dance in Jeruzalem heb ik een conservatoriumopleiding gevolgd in de richtingen piano en muziekonderwijs. In 1989 studeerde ik af waarna ik naar Nederland kwam.

Tussen 1989 en 1996 heb ik een pianolessenpraktijk opgebouwd. Daarnaast heb ik met verschillende solisten en koren gewerkt als pianist.

Tussen 1996 en 2000 studeerde ik muziektherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Mijn afstudeerspecialisatie was 'De therapeutische pianoles' - muziektherapie gegoten in een vorm van muziekles.

Deze werkwijze heb ik tussen 2000 en 2016 binnen mijn praktijk, die ik Muza heb genoemd, toegepast.

In 2006 ben ik diverse koordirectie cursussen gaan volgen en in 2009 studeerde ik af aan de Applicatiecursus Koordirectie voor vakmusici aan de Hogeschool van Utrecht.

Tegelijkertijd werd ik dirigent bij diverse koren waar ik tot 2014 werkzaam ben geweest.

In 2016 ben ik gestopt met werken, ik ben gaan reizen en in therapie gegaan. Het werd een lang therapieproces met diverse hoogte- en dieptepunten, dat in 2023 is afgerond.

In de loop van de therapiejaren heb ik onderzoek gedaan naar mijn wortels. Het leren kennen en het omarmen van mijn familieverhaal werkte zeer heilzaam. Momenteel zit ik middenin het schrijfproces van mijn boek hierover.

2023-2024. Het belang van ‘het verhaal’ bracht mij tot het opbouwen van een methodiek, een kader waarin ik anderen een vergelijkbaar proces kan bieden. Deze methodiek is opgebouwd rondom twee vormen: creatieve therapie – waar muziektherapie onder valt – en narratieve therapie, waarin ik een opleiding aan het volgen ben.

In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het beoefenen en begeleiden van meditatie en yoga.

Daarnaast schrijf en vertaal ik.Voor meer werkervaring zie mijn LinkedIn profiel.